Sprawozdanie z pracy wychowawczej klasa 1

Technologia obecna w gastronomii, również jak w dowolnej innej dziedzinie, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to wyjątkowo punktów gastronomicznych mających nic klientów, oraz co wewnątrz tym chodzi - największe ruchy. W momencie, w którym zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić inne osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno to stanowić zmiana samego procesu lub kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Książka w gastronomii nie posiada dobrej oceny wśród osób, które były szansę jej sprawdzić, wydaje mi się jednak, że pewni całkiem bardzo się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na osobach ludzi dających mi dania nie mają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze znajomą reputacją i że mogę oczekiwać na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że nie nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze zbolałą miną. Ten problem - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od ostatniego terminu szerokim łukiem. Aby usprawnić realizowanie naszej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest wskazana - warto na poważnie rozważyć jej dostań. Poniesione w związku z ostatnim koszty prawdopodobnie oddadzą się bardzo mocno.